Nanna
Her er hvor det hele starte
t, dvs jeg vært heldig å fått lov å tomle rundt i egen båt siden jeg var 8 år - men seiling - og eierskapet av å kunne håndtere en god seilbåt startet med en 24`Berg spissgatter  fra 1932. I fem sesonger - tre av de uten motor - ga et nytt og trivlig bekjentskap til naturen sett gjennom dyktige båtbyggeres historiske koøye.  

Nanna er kopi av Colin Arhcer`s Nanna av 1889. Orginalen finnes som JørbuenII i Larvik; nærmere bestemt på Tollerodden.
 

Slik så Nanna ut da jeg i nov. 2005 fant båten i Lysaker. Dekk og skrog var solid og rapporter fortalte at arbeide også var av topp kvalitet. Båten er 45`kravellbygget i Nordfjord på Mørekysten i 1986. 1996 kom den på land i Bærum for totalrenovering med tre lag krysslaminert epoxyduk tilsammen 6mm. Dekk og hyttetak ble lagt av Dolvik båtbyggeri i Bergen med Coelan overflatebehandling. Høsten 2006 ble den rigget hos Salo vd Vooren i Fredrikstad. Høsten 2007 ble motorkasse og endel innredning ferdigstillt. Bla. ble baderomsdøren gjort om til skjyvedør - veldig praktisk.

Det mest spennende underveis er å oppdage at de orginale løsninger utviklet av sjøfolk gjennom flere hundre år. Bare i ærbødighet bør det forplikte å bringe denne kunnskapen videre! 


Sommeren 2008 var tiden inne for testing av storseil og fokk. selv om båten i ferien ble mye brukt som "badeplatform" var det også seiling på forskjellig føre som gjalt. Fin trening for mannskap og båt.

Vinteren 2008 startet med tildekking med ny presenning fra Norena AS, videre skal pipe til vedovn, og varmeluftanlegg monteres, likeledes forpigg garneres og innredes. er det mer tid, krefter og penger, er planen videre å kunne få plassert et ankerspill før neste sesong.

Sommeren 2009 ble en lærerik seileopplevelse! Med mannskap som kjenner båttypen til de som er mer uerfarne enn meg selv er begge deler like lærerikt. I tillegg fikk jeg seile med "Colin" og Knut Von Trepka, Morten Kielland og hans datter Alfhild på Toddyseilasen. Virkelig en lærebok opplevelse i praksis.

Pålstøtte til Klyverbom, ankerwinch og vedovn er på plass samt en god dose seilerfaring. Nå kan vinteren bare komme;-) 

For å komme dit jeg er nå og videre å kunne lykkes med utrusting, gir det en god "dytt" bak i å være i et godt miljø på Loggen. Det er alltid en ekstra hånd der, og jeg tror nok vi vil komme til å få et av norges beste fasiliteter til å kunne bringe kystkulten videre med.