You are currently viewing Osebergvikinger inntar Riggerloftet

Osebergvikinger inntar Riggerloftet

Tekstilgruppe etablert

Skrevet av Einar Chr. Erlingsen – Stiftelsen Nytt Osebergskip
 
Velkledde vikinger: Mens høstmørket senker seg over byen lyser det hver tirsdag kveld lunt og trivelig fra vinduene i det gamle riggerloftet i Tønsberg Kystkultursenter. Enda triveligere er det innendørs, med lun stemning mellom de gamle tømmerveggene. Her møtes deltagerne i det nye Osebergskipets tekstilgruppe fast hver tirsdag kveld kl. 18.
 
Nærmere 20 kvinner i alle aldre var møtt fram til den aller første samlingen, det er leder av gruppen Kjersti Bakken svært fornøyd med. Men hun tar gjerne imot flere, og lover både sosialt samvær, spennende oppgaver og opplæring i vikingtidens spesielle teknikker for produksjon av tekstiler og klær.
 
Gruppen er allerede i gang med å lage tunikaer, serker og bukser, luer, votter og pulsvarmere. I første omgang til byggemannskapet som etter planen skal jobbe utendørs vinteren igjennom. Da kan varme klær komme godt med!
 

Etter hvert skal det også bli klær til skipets mannskap, og det skal lages salgsvarer til det planlagte julemarkedet på byggeplassen helgen 20. og 21. november. Og fremfor alt skal det forhåpentlig også lages seil også selv om dette foreløpig ikke er finansiert.