LOGGEN KYSTLAG TØNSBERG ............. Tønsberg Kystkultursenter .............
20/06/2021

Details:

Name Vestfold Kunstsenter v/ Tina Rigby Hanssen Phone 930 93 978 Email post@vestfoldkunstsenter.no Category Åpent møte

Schedule

Date:
Time:

AVDUKING AV DRAG, TWIST, LIFT, BRAID

Hjertelig velkommen til avduking av arbeidet DRAG, TWIST, LIFT, BRAID av billedkunstner Sidsel Bonde. I forbindelse med Tønsberg bys 1150-års jubileum har Bonde samarbeidet med Vestfold Kunstsenter og Tønsberg kommune om realiseringen av installasjonsarbeidet DRAG, TWIST, LIFT, BRAID. Verket tar utgangspunkt i Tønsberg reperbane som stengte i 2016 under navnet ScanRope, etter å ha vært den eldste bedriften i Tønsberg i 220 år. Til minne om den nedlagte produksjonen vil stykker av tau installeres tett sammen på en overflate og tauenes formasjon vil skape assosiasjoner til et ryeteppe eller pels. Verket åpner opp for et samspill med publikum og setter fokus på tauets taktilitet, tekstur og materialitet fremfor dets anvendelse i industri og skipsfart.

Sidsel Bonde (f. 1992) er utdannet ved skolen for design ved Kunstakademiet i København og fra Kunstakademiet i Bergen. Hun bosatte seg i Vestfold i 2021 og har de siste årene hatt flere utstillinger i Norge og Danmark, senest på Spriten Kunsthall i Skien.

Tønsberg reperbane var et verksted for produksjon av tauverk på Kaldnes i Tønsberg. Den ble grunnlagt 1795/1796 og hadde på 1800-tallet et stort marked som leverandør av tauverk til byens seilskipsflåte og i første del av 1900-tallet til hvalfangsten. Reperbanen var lenge Tønsbergs største arbeidsplass, og dannet grunnlaget for mye av byens tidligere rikdom.

Vi tar smittevern på alvor og ber de som ønsker å delta melde sin interesse ved å sende en e-post med navn og tlf.nr.: post@vestfoldkunstsenter.no

Mange hilsener

Tina Rigby Hanssen

Daglig leder

Vestfold Kunstsenter

Tlf. 930 93 978

Venue:

Tønsberg Kystkultursenter, Banebakken 52, Tønsberg