Loggen kystlag vinner Kystlagsprisen 2021!

Fra Forbundet Kysten 24/4 2022

Det er en glede å melde at Kystlagsprisen 2021 går til Loggen Kystlag i Tønsberg. Loggen Kystlag har hatt stor aktivitet på hele kulturmiljøfeltet og er et av forbundets eldste kystlag.

Leder i Forbundet KYSTEN, Asgeir Svendsen, og Eli Ulriksen fra Loggen kystlag.

Leder i Forbundet KYSTEN, Asgeir Svendsen, og Eli Ulriksen fra Loggen kystlag.

Da de overtok bygningene ved ladestasjonen/Ubåtkaia i Tønsberg, satt Loggen kystlag seg et langsiktig mål om å utvikle et kystkultursenter som skulle favne bredt med innhold, og slik har det blitt. Loggen Kystlag har arbeidet målrettet, standhaftig og med en mengde pågangsmot for å gi innbyggerne i Tønsberg tilgang til både sin egen, og landets, kystkulturarv.

Det siste store prosjektet, som kystlaget nå er i ferd med å ferdigstille, er gjenopprettingen av store deler av den gamle reperbanen i Tønsberg, som originalt ble bygget i 1795/96, var en av Europas største reperbaner i sin tid, og som også var Tønsbergs eldste bedrift frem til nedleggelsen i 2018. Når reperbanen er ferdig, er et langsiktig mål nådd for Loggen Kystlag – da er de endelig ferdige med den fysiske delen av arbeidet og skal tilgjengeliggjøre reperbanen for offentligheten.

Loggen Kystlag er svært opptatt av, og dyktige til, å samarbeide og å samle med en rekke aktører og foreninger i Tønsberg, og driver et åpent og inkluderende kystkulturarbeid, noe som har medført at svært mange finner veien til kystkultursenterets ulike aktiviteter. Loggen Kystlag er et strålende eksempel på hva frivilligheten kan få til og hvilken mengde ressurser som ligger i det frivillige arbeidet. Samtidig viser de frivillighetens samlende kraft og er et godt eksempel på hvor viktig det frivillige arbeidet er og blir.

Kystlaget leier ut lokalene sine til barnedåper, konfirmasjoner, bryllup og begravelser. Det er mange som blir kjent med området og kystlaget på den måten. For kystlagsleder Arne Steinsbø er det viktig at alle skal føle seg velkomne i kystlaget, bli med i en eller flere av kystlagets ulike grupper, bruke anlegget og bli med ut i båt. I et intervju på kysten.no fra november 2021 sa han følgende: – Det som er det viktigste for meg, er miljø. Hvis vi ikke skaper et hyggelig og godt miljø her, er vi døde. Hvorfor kommer folk hit? Jo, fordi det er trivelig og fordi man kan bruke kroppen og lære nye ting. Derfor er det så viktig at alle trives her og blir tatt godt imot, uansett. Vi har plass til alle typer folk. Mennesker må ikke være så fordømt pripne og kritiske, vi må være åpne og rause.

Gratulerer!

Om Kystlagsprisen: Det deles ut en kystlagspris på kr. 5.000,- årlig til det kystlag som gjør mest for kystkulturen ut ifra sine premisser. Det betyr at det ikke er størrelsen på laget som avgjør, men den aktivitet de legger for dagen når det gjelder å bevare kystkulturen og å verve flere medlemmer til kystlagsarbeid.

Legg igjen en kommentar