«Berntine» snudde skuta i siste liten – og enda bedre ligger hun i vannet nå

TB nettavis 27/6 2023

SOLID VEKST: Igjen skinner solen på en blå himmel over ishavsskuten «Berntine». Styreleder Thorvald Haraldsen har slett ikke noe imot akkurat det. Foto: Magnus Ek

Da Tønsbergs Blad snakket med styreleder Thorvald Haraldsen i Seilskuterederiet Berntine AS i fjor vår, kunne han slå fast at «skal det fortsatt være grunnlag for drift av skuta fremover, må inntjeningen styrkes betraktelig».

Som sagt så gjort. Den nødvendige inntektsøkningen klarte man å få til. I siste liten ble skuta snudd.

Kraftig forbedring

Etter 2021 hadde virkelig mørke skyer samlet seg i horisonten. Dette året gikk seilskuterederiet med hele 133.000 kroner i underskudd. Dette ut fra en omsetning på kun 431.000 kroner.

Fortsatt pandemi, samt diverse nødvendige utbedringer bidro med sitt til dette relativt magre resultatet.

Det påfølgende året ble inntekten økt markant, til 772.000, en økning på hele 67 prosent. Samtidig ble underskuddet langt mindre, denne gangen så å si i null, minus 16.000.

Styreleder Thorvaldsen er fornøyd med utviklingen. Enda mer fornøyd virker han med henblikk på inneværende sesong og forretningsår.

– Tydeligvis populært

– Vi hadde et godt år i fjor. Og enda bedre tyder alt på det kommer til å bli i år. Det ser veldig bra ut. En million i omsetning skal ikke være noen umulighet i år, forteller han tydelig tilfreds.

Dette anslaget baserer Haraldsen flere forskjellige faktorer.

– Dette baserer jeg både på antallet seilinger vi hittil har booket for årets sesong, samt antallet oppdrag vi har fått når det gjelder seilaser med ulike foreninger og andre aktører. Det er tydeligvis populært med seilskuter. «Berntine» er jo verdens eneste gjenværende, seilende ishavsskute. Og bare det er jo unikt i seg selv, poengterer han.

– Fortsetter som planlagt

Likevel hender det fortsatt at det likevel dukker opp en og annen uforutsett utgift.

– I forbindelse med at vi for et par uker siden deltok på en shantyfestival i Langesund, fikk vi et tau i propellen. Dette medført et nokså ublidt møte med brygga der ned og skader på baugspydet samt et mindre mekanisk problem. Dette er fikset nå og vi fortsetter som planlagt.

I år som i fjor fikk man altså nei fra Tønsberg kommune på å ligge til kai ved Brygga.

– Vi gir ikke opp håpet. Vi kommer til å søke igjen til nest år. Vi synes jo at skuta vår virkelig fortjener en slik kaiplass, mener styreleder i Seilskuterederiet Berntine AS, Thorvald Haraldsen.

Legg igjen en kommentar